Chef’ Special en The Boxer Rebellion op Pinkpop

The Boxer Rebellion met mini-concert op traditionele Pinkpop PerspresentatieDe Haarlemse formatie Chef”Special kan zich met een gloednieuw album op gaan maken voor een spot op het hoofdpodium van Pinkpop op zondag 8 juni 2014. Ook aanwezig die dag is The Boxer Rebellion; de uit Londen afkomstige band beleefde het afgelopen jaar hun doorbraak met hitsingle ‘Diamonds’. The Boxer Rebellion is geprogrammeerd op de Brand Bier Stage. Tevens geeft The Boxer Rebellion een voorproefje in de vorm van een mini-concert op de traditionele Pinkpop Perspresentatie in Paradiso op woensdagmiddag 12 maart.

Chef’Special staat bekend om zijn energieke liveshows die menig festivalpubliek al heeft laten dansen. De band serveert een muzikale mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren; denk aan G. Love & Special Sauce, Red Hot Chili Peppers en Jason Mraz. Na de release van debuutplaat ‘On for the Mrs.’ in het voorjaar 2011 is Chef’Special continu aan het touren, de band wordt uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, tourt mee in de 3FM Serious Talent On Tour en staat in 2012 op Pinkpop voor een dolenthousiast publiek in een volle tent. Afgelopen zomer trok Chef’Special naar Brooklyn, NY voor de opname van een nieuw album. ‘Passing Through’, de opvolger van ‘One For The Mrs.’, is op 7 februari verschenen. De eerste single ‘Peculiar’ werd een regelrechte hit en de band verkocht in amper drie weken de grote zaal van Paradiso uit. De tweede single ‘In Your Arms’ is deze week door 3FM gebombardeerd als Megahit. Dat laatste nummer schreef zanger Joshua voor zijn overleden vader.

Hoewel The Boxer Rebellion al sinds 2001 bestaat, sloot het grote publiek de band pas afgelopen jaar echt in het hart. De hit ‘Diamonds’ werd zelfs tweede in de 3voor12’s Top 100 Beste Song van 2013 verkiezing. De meeslepende melodieuze rock met de mooie stem van Nathan Nicholson neemt je mee op een muzikale trip. Na tours te hebben gedaan met o.a. Keane en The Killers en voorprogramma’s bij Editors en Lenny Kravitz heeft The Boxer Rebellion zijn bestaansrecht wel bewezen en een terechte plaats veroverd in het programma van Pinkpop 2014.

Hou de Pinkpop website en facebookpagina in de gaten voor info over het winnen van kaarten voor de Pinkpop Perspresentatie in de Paradiso!