Vacature communicatie medewerker

Buro Pinkpop, gevestigd in Geleen, breidt uit! Voor de aankomende 51e editie zoeken we een nieuwe communicatie medewerker!

Onder de vleugels van enkele collega’s voer je deeltaken uit van het marketing en communicatieplan, schrijf je teksten en ben je verantwoordelijk voor de social media van Pinkpop 2020. Aan bod komen zowel offline- als online communicatiemiddelen en het is erg belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Nieuwsgierig naar meer details over deze functie? Lees dan snel verder!

Buro Pinkpop heeft per direct een vacature voor de functie van:

Communicatie Medewerker

De Communicatie Medewerker ondersteunt de Marketing & Communicatie Manager van Pinkpop 2020 en voert tevens taken uit voor enkele andere evenementen en collega’s van Buro Pinkpop.

De werkzaamheden in vogelvlucht:

 • Uitvoeren van taken voortvloeiend uit het marketing communicatieplan van Pinkpop 2020;
 • Mede ontwikkelen en realiseren van de online marketing en social media strategie;
 • Social media content management (ontwikkelen, beheer, uitvoer, monitoring en analyseren);
 • Ondersteuning en uitvoering van werkzaamheden voortvloeiend uit contracten met mediapartners; ➢ E-mail marketing, nieuwsbrieven schrijven en versturen;
 • Schrijven en/of redigeren van (web)teksten, persberichten en nieuwsbrieven;
 • Inhoudelijk vullen en beheren van de website;
 • Beheren van de Pinkpop app;
 • Opvragen en beheren van biografieën en fotomateriaal (via platenmaatschappijen en management);
 • Coördinatie en uitvoer van persaccreditatie (plus platenmaatschappijen en management);
 • Drukwerkbegeleiding en opmaak online + video uitingen;
 • Assisteren van het festivalteam bij dagelijkse kantoorwerkzaamheden.

Ook tijdens Pinkpop 2020 ben je aanwezig en heb je de volgende taken:

 • Coördinatie van de social media en de website;
 • Eerste aanspreekpunt fotografen (algemeen alsmede bij contracten en/of restricties);
 • Mediabegeleiding, waaronder TV-ploegen (in opdracht van de marketing communicatie manager);
 • Mede aansturen van de Press Office.

Profiel
Wij zoeken een kandidaat met een afgeronde relevante HBO opleiding en minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent sterk in communicatie, goed in Nederlandse en Engelse taal, hebt een vlotte pen en kunt zodoende aantrekkelijke (web)teksten schrijven. Ruimschootse ervaring en affiniteit met social media is een vereiste. Je bent accuraat en je kan zelfstandig werken, je bent flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), je bezit goede organisatorische capaciteiten, je bent stressbestendig en initiatiefrijk en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Basiskennis van HTML, Photoshop, Mailchimp en video-editing is een sterke pre, evenals het hebben van een Rijbewijs-B. Uiteraard wordt het hebben van affiniteit met popmuziek in het algemeen en Pinkpop in het bijzonder enorm gewaardeerd! Bij voorkeur woon je in de omgeving van Geleen.

Wat bieden wij?
Buro Pinkpop is een klein dynamisch bedrijf, met leuke collega’s om mee samen te werken! Het betreft een job die vooralsnog zowel freelance als via een bepaald dienstverband uitgevoerd zou kunnen worden. Het gaat om gemiddeld 20 uur per week gedurende het hele jaar, waarbij het de ene maand drukker zal zijn dan de andere maand. Werkdagen op kantoor in overleg.

Interesse?
Wil je reageren op deze vacature, stuur dan je CV en motivatiebrief vóór 22 november naar Buro Pinkpop tav. Tirsa Creusen: info@pinkpop.nl. Eind november zullen we een aantal kandidaten een schrijfopdracht laten uitvoeren, waarna een selectie begin december uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek bij Buro Pinkpop in Geleen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.