Concert Golden Earring op 10 oktober in de Rodahal geannuleerd

Buro Pinkpop, de organisator van het concert van de Golden Earring in de Rodahal in Kerkrade, heeft met pijn in haar hart en in goed overleg met de band moeten besluiten om, gezien de huidige stand van zaken en regelgeving in het kader van Covid-19, het concert van de Golden Earring, gepland op 10 oktober 2020 te annuleren.

Met grote interesse heeft de organisatie de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus en de daarbij genomen maatregelingen en opgelegde regels gevolgd. Maar zelfs met de versoepeling van de maatregelingen, aangekondigd afgelopen 24 juni, kan de organisatie geen kostendekkend concert organiseren. Binnen deze regelgeving kunnen gewoonweg te weinig bezoekers het concert bezoeken en genieten van een van Nederlands grootste bands. Het volgende moment waarbij de nieuwe maatregelingen en regels worden aangekondigd, verwacht rond 1 september, komt voor de organisatie te laat om daarop te wachten. De organisatie heeft dan ook besloten, nu de gemaakte kosten nog beheersbaar zijn, het concert in goed overleg met de band niet te laten plaatsvinden.
De intentie is uitgesproken om de Golden Earring in 2021 weer naar de Rodahal te halen en zo de traditie in ere te houden.

Kaartkopers krijgen via Ticketmaster informatie over het terug krijgen van het geld van de gekochte kaarten.