COVER EEN PINKPOPBAND!

Pinkpop en Kunstbende lanceren een unieke actie voor jongeren: de Pinkpop Cover Contest. Je covert een song van een zanger(es) of band van Pinkpop 2013 en maakt er een filmpje van.


Een jury, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, Kunstbende-directeur Marjolein Rietveld en zanger van de bands Van Katoen en Bazzookas en initiator van Pinguin Radio Bas Barnasconi, beoordeelt de filmpjes. Als je wint, krijg je een passe-partout voor Pinkpop 2013 (voor de hele band) en een optreden op een zomerfestival.

Voor het tweede jaar slaan Pinkpop en Kunstbende de handen in een voor een unieke samenwerking op het gebied van talentontwikkeling voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Na de ontwerpwedstrijd voor het Pinkpopshirt in 2012 staat nu muziek centraal in de Pinkpop Cover Contest. Veel (vroegere) Pinkpop-artiesten hebben ooit meegedaan met Kunstbende, zoals DeWolff, Douwe Bob, Madi, Krezip en Yes-R. Het idee voor een muziekwedstrijd was dus snel geboren.

Spelregels
– Leeftijd: minimaal 13 jaar en maximaal 18 jaar (bij een groep geldt dit voor alle leden)
– Cover een band die in 2013 op Pinkpop staat. Originaliteit wordt beloond!
– Zet het filmpje op YouTube en stuur het linkje voor vrijdag 24 mei 2013 naar pr@kunstbende.nl o.v.v. “Pinkpop Cover”. Kunstbende plaatst het filmpje op www.kunstbende.tv waar alle filmpjes bekeken kunnen worden.
– De jury maakt de winnaar bekend op vrijdag 31 mei 2013 via www.kunstbende.nl/pinkpopcover.

Pinkpop is Nederlands oudste en bekendste popfestival. Tijdens 43 ononderbroken edities passeerden meer dan 2 miljoen (unieke) betalende bezoekers de poorten en was het festival 23 keer uitverkocht! Dit jaar vindt Pinkpop plaats op 14, 15 en 16 juni.

Kunstbende is de jongerenorganisatie voor talentontwikkeling. De kern van de organisatie – de landelijke wedstrijd – wordt in 2013 voor de 23ste keer georganiseerd. Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen meedoen in de categorie├źn Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo.