Jake Bugg op Pinkpop 2014

Het blijft namen regenen voor Pinkpop 2014. Ook Jake Bugg weet in juni zijn weg te vinden naar Landgraaf. Hij staat de laatste dag van het festival, op maandag 9 juni, geprogrammeerd op het 3FM-podium.

Anderhalf jaar geleden was hij daar opeens uit het niets: Jake Bugg. Een op het oog echte Engelse jongeman zoals je die in steden als Londen, Liverpool, en Manchester ‘s avonds op veel straathoeken ziet rondhangen om rotzooi te trappen, met het verschil dat deze destijds 18-jarige jongen al op zeer jonge leeftijd voor muziek koos in plaats van de straat. Het resultaat was het gelijknamige debuutalbum ‘Jake Bugg’, vol verhalen over zijn eigen jeugd en muzikaal geïnspireerd door artiesten als  The Beatles, Johnny Cash, Oasis, Donovan en The Everly Brothers.

Eerste single ‘Lightning Bolt’ werd meteen 3FM Megahit en de band werd direct omarmd door de media, wat resulteerde in een optreden bij DWDD, verschillende festival optredens en clubshows.

Op 15 november 2013 verscheen album nummer twee, getiteld ‘Shangri La’, wederom vrijwel uit het niets. Eerste single ‘What Doesn’t Kill You’ laat de andere kant van Jake Bugg zien. Een wat rauwere kant die doet denken aan acts als The Stooges, Arctic Monkeys en The Undertones. Kortom, het aanstaande optreden op Pinkpop is er één om naar uit te kijken!