Limburgs talent scoort hoog tijdens landelijke finale Kunstbende

LANDELIJKE FINALE KUNSTBENDE: 1ste PRIJS MUZIEK, 2de PRIJS TAAL én DJ, 3de PRIJS DANS
Op de jaarlijkse landelijke finale van KUNSTBENDE, afgelopen zondag gehouden in de Melkweg te Amsterdam, hebben deelnemers uit Limburg vier belangrijke prijzen in de wacht gesleept. De eerste prijs in de categorie MUZIEK is gewonnen door rockformatie Hard2Get: Stan Smeets (17 jaar), Tom Smeets (14 jaar) en Pim Klee (17 jaar) uit Echt en Papenhoven. De tweede prijs voor de categorie DJ is gewonnen door Småland (Daniël Dols, 18 jaar uit Kerkrade). De tweede prijs in de categorie TAAL werd gewonnen door Luuk Wojcik (18 jaar uit Beegden) en de derde prijs in de categorie DANS ging naar de zusjes Vera en Janneke Defesche (14 en 18 jaar, Enighausen).

De winnaars gaan mee in een natraject bestaande uit coaching, workshops en optredens op festivals tijdens ‘The Best of Kunstbende Tour’. Deze tour gaat langs verschillende grote festivals en evenementen waaronder: Breakfest Landgraaf, Mysteryland, Solar Weekend en het Internationaal Film Festival Rotterdam.

Tijdens de 22ste landelijke finale van deze bijzondere kunstwedstrijd van Neder­land deden maar liefst 300 deelnemers uit het hele land mee. Zij werden beoor­deeld door een professio­nele jury (o.a. Ruud de Wild, Nasrdin Dchar, Marco Gerris en Sander van de Pavert). Uit Limburg waren maar liefst 40 finalisten van de regionale finale aanwezig. Deze jongeren streden vol overgave in het uitzinnige en overvolle Melkweg te Amsterdam voor een plek op het erepodium.

Kunstbende is een jaarlijks terugkerende kunstwedstrijd voor jong creatief talent tussen 13 en 19 jaar. Ze kunnen meedoen in 8 verschillende categorieën: muziek, dans, taal, theater & performance, film & animatie, expo, en fashion. Voor alle winnaars van de regionale finales wordt ieder jaar een landelijke finale georganiseerd. De regiofinale van Kunstbende 2012 vond in Limburg plaats op zondag 18 maart j.l. in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen en zal in 2012. Met meer dan 400 deelnemers mag Limburg zich sinds dit seizoen de ‘grootste Kunstbende provincie’ noemen, daar nergens in het land zoveel jongeren deelnemen aan de wedstrijd.

Voor nieuwe inschrijvingen en/of informatie kan men contact opnemen met Paul Moerel, Buro Pinkpop in Geleen, telefoon: 046-4752500 of paul@kunstbendelimburg.nl.

Geleen, 16 april 2012
Paul Moerel
KUNSTBENDE LIMBURG