Limburgse voorronde Kunstbende

Op zondag 10 maart organiseert Buro Pinkpop voor de 23ste keer de Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen.

Vierhonderdvijftig jongeren uit de hele provincie laten hun creativiteit zien op de verschillende podia en in acht verschillende categorieën, te weten: Dans, Muziek, Theater & Performance, Taal, DJ, Film & Animatie, Expo en Fashion. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur plaatsvinden. De entree bedraagt €5,-. De presentatie is onder andere in handen van Sander Ruijters (gitarist MADI) en Juvat Westendorp (SYTYCD).

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie, open podia, workshops en selectierondes. Voor het tweede jaar op een rij breekt Kunstbende Limburg alle records, wederom doen er in Limburg veruit de meeste jongeren mee aan deze landelijke wedstrijd. Op zondag 10 maart laat hèt aanstromende creatieve talent uit onze provincie zien wat het in huis heeft en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende, welke wordt gehouden in juni dit jaar in de Melkweg te Amsterdam. Alle deelnemers worden, per categorie, beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie onder andere de actrice Peggy Vrijens, danseres en choreograaf Min Hee Bervoets, singer songwriter Stevie Ann, schrijver Benny Lindelauf en beeldend kunstenaar Frans Malschaert kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de DSM- en Rabobankzaal van de Stadsschouwburg is er een expositie en filmzaal ingericht. In de foyer en wandelgangen van de schouwburg kunnen bezoekers deelnemen aan creatieve workshops, zoals zeefdrukken, nagels stylen, grimeur en kleding maken. Amnesty International gaat een lipdup opnemen met de bezoekers, COS Limburg organiseert de ‘How Fair is Your Stuff’ quiz. De openingsacts is een fragment van een dansvoorstelling gemaakt door jongeren, aangesloten bij het project ‘Nieuwe Helden’ van de ECI Cultuurfabriek. De prijzen worden uitgereikt door Gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Limburg dhr. Noël Lebens.

VOORRONDE KUNSTBENDE LIMBURG
STADSSCHOUWBURG SITTARD-GELEEN
ZONDAG 10 MAART 2013
Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,-
info: www.kunstbendelimburg.nl