METALLICA EERSTE HEADLINER PINKPOP 2014

De Pinkpop organisatie kondigt METALLICA aan als de eerste headliner voor Pinkpop 2014. De band stond in 2008 al op Pinkpop, dat toen voor de eerste keer niet plaatsvond in het Pinksterweekend. Deze keer is dat wel het geval en zal de band het festival afsluiten op Pinkstermaandag 9 juni. De band komt naar Landgraaf voor een all request show; voor het eerst in het bestaan van deze band met talloze platina albums en prijzen op hun naam. Als een speciaal eerbetoon aan de fans zal de band “Metallica by Request” introduceren, de ultieme interactieve Metallica show ervaring. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende eigen voorverkoopadressen in Limburg.

metallica

Fans die online tickets kopen voor Pinkpop worden uitgenodigd om te stemmen en zo de setlist van hun dromen samen te stellen met Metallica songs. Ze krijgen de kans om hun eigen setlist samen te stellen uit meer dan 30 jaar Metallica materiaal, bestaand uit bijna 140 nummers. Van de traditionele set van 18 nummers die Metallica zal spelen zullen er 17 afkomstig zijn uit de bovenste regionen van deze de lijst en, omdat de band ook een bijdrage wil leveren, is het achttiende nummer een gloednieuw nummer! Fans kunnen op www.metallica.com bekijken op welke nummers is gestemd door andere fans en het wat het eindresultaat is voor hun show.

“We worden zo langzamerhand knettergek tussen de vier muren van de studio en zijn eraan toe om in mei en juni volgend jaar weer nieuwe energie te krijgen van onze toegewijde Europese vrienden,’ zegt drummer Lars Ulrich. ‘Bovendien wordt het allemaal nog leuker doordat onze gekke fans de nummers uitkiezen die we gaan spelen, en ze halen een last van mijn schouders omdat ik degene ben die normaal gesproken de setlist opstelt!’

PINKPOP 2014 – 7,8 en 9 JUNI 2014

De 45ste editie van het Pinkpop festival zal weer vertrouwd tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden: zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014 vormt Megaland in Landgraaf weer het decor voor een nieuwe editie van het festival. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 12 maart 2014 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 15 maart 2014.  Let op: Er kunnen voor deze datum al kaarten op het internet worden aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op   18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 27e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.