Raymond van het Groenewoud viert zeventigste verjaardag met bijzonder concert in Paradiso

Op donderdag 2 april viert de invloedrijke Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud zijn zeventigste verjaardag in Paradiso.

Het concert maakt onderdeel uit van zijn bijzondere concertreeks ‘RAYMOND 70’. Het concert in Paradiso is het enige concert in Nederland. De kaartverkoop start vrijdag 20 september om 10:00 uur via Paradiso.nl.

Raymond van het Groenewoud behoeft eigenlijk geen introductie. Tijdens zijn glansrijke carrière van bijna vijftig jaar is de Vlaamse zanger, muzikant, liedjesschrijver, dichter en filosoof uitgegroeid tot een icoon, in zowel zijn thuisland België als op Nederlandse bodem. Door de jaren heen wist hij grote hits te scoren met nummers als ‘Meisjes’ (1977), ‘Je veux de l’amour’ (1980), ‘Chachacha’ (1981)’ en ‘Twee Meisjes’ (1995).

Van het Groenewoud heeft een bijzondere band met Amsterdam: hij is geboren en getogen in Brussel en Antwerpen, maar kind van twee ras-Amsterdamse ouders. In december 1978 speelde hij voor het eerst in Paradiso, twee jaar later volgde zijn grote Nederlandse doorbraak na een optreden op Pinkpop in 1980.

RAYMOND 70

In februari 2020 viert van het Groenewoud zijn zeventigste verjaardag. Hij viert dit met de bijzondere, feestelijke concertreeks ‘RAYMOND 70’, waarmee hij langs een tiental grote zalen in België trekt. Daarnaast geeft hij in het kader van ‘RAYMOND 70’ één exclusief concert in Nederland op donderdag 2 april in de grote zaal van Paradiso.

Tijdens ‘RAYMOND 70’ neemt van het Groenewoud zijn publiek mee op een reis door zijn ongekend grote en diverse repertoire onder begeleiding van zijn vaste begeleidingsband, waar voor deze gelegenheid ook een blazerssectie aan is toegevoegd. Ook wordt er historisch en recent beeldmateriaal vertoond tijdens het concert.

Daarnaast brengt de Vlaamse zender Eén in februari 2020 een driedelige documentaireserie uit over zijn leven. De documentaire is deels opgenomen in Paradiso en bevat bijdrages van hedendaagse Vlaamse artiesten als Black Box Revelation en Zwangere Guy.

Tickets zijn verkrijgbaar voor € 32,00 (inclusief servicekosten, exclusief lidmaatschap) via de website van Paradiso.