Stagiaires gezocht voor Kunstbende Limburg

VACATURE HBO STAGE KUNSTBENDE LIMBURG seizoen 2012-2013
Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong -en creatief talent. Iedere provincie heeft z’n eigen voorronde(s) gevolgd door de landelijke finale. Jongeren tussen 13-19 jaar kunnen meedoen in de verschillende categorieën (o.a. muziek, dans, theater, poëzie, beeldende kunst etc.). Buro Pinkpop organiseert al 23 jaar Kunstbende in Limburg.

Tijdens je stage organiseer je de Limburgse Kunstbende voorronde, verschillende promotionele activiteiten, workshops, masterclasses, showcases en extra open podia door de gehele provincie.

Je taken zijn o.a.:
– promotie (ontwikkelen posters/flyers), onderhoud website en social media kanalen;
– organisatie scholentour;
– werving van deelnemers;
– organisatie van activiteiten als open podia of educatieve activiteiten (workshops);
– netwerken en samenwerken met verschillende culturele partners, instellingen, festivals;
– organisatie, produceren van de regiofinale;
– sponsorwerving;
– vrijwilligers werven en aansturen;
– juryleden werven;
– aankleding.
Kortom de organisatie van het hele project van A tot Z!

Periode Vanaf begin september 2012 werk je gemiddeld 32 tot 40 uur per week op kantoor in Geleen t/m eind juni 2013. Deze termijn is eventueel in te korten, echter de stage duurt zonder uitzondering tot eind maart 2013. De stagevergoeding bedraagt eenmalig €350,- welke aan het eind van de stage wordt uitbetaald.

Wensen t.a.v. de student: De stage is vrij intensief en er wordt van verwacht dat je er geen problemen mee hebt om af en toe over te werken en in de weekenden te werken. Je bent sociaal en spontaan en vindt het leuk om met jonge mensen (jongeren, deelnemers en vrijwilligers) in contact te treden. Goede sociale vaardigheden zijn een must!
Je vindt het leuk om (culturele) activiteiten te produceren, zoals open podia, workshops en voorrondes. Goede communicatieve vaardigheden, secuur werken en betrokkenheid zijn vanzelfsprekend: je wilt dat jouw activiteiten een succes worden met genoeg bezoekers en enthousiaste deelnemers.

Je werkt goed in teamverband en geeft je collega’s voldoende ruimte. Je hebt respect voor verschillende werkstijlen binnen je team en vindt het proces achter de schermen minstens zo belangrijk als het product. Je beseft dat een hechte organisatie veel invloed heeft op de uitstraling van het product naar de omgeving: deelnemers, vrijwilligers, partners en sponsoren.

Goede organisatorische vaardigheden; om kunnen gaan met vrijheid die je krijgt binnen de stageplaats en zelfstandig kunnen werken; in aanraking willen komen met alle facetten van een organisatie; doorzettingsvermogen, betrokkenheid en verantwoordelijkheid; creativiteit; initiatief nemen; lef heeft, er uit haalt wat er uit te halen valt!

Dus: werk je graag met jongeren, heb je affiniteit met kunst -en cultuur, ben je creatief en houd je van aanpakken….dan is deze stage iets voor jou!
Interesse? Stuur een sollicitatiebrief met CV naar:

Paul Moerel – paul @ buropinkpop.nl