STROMAE BEVESTIGD VOOR PINKPOP 2014

De Brusselse artiest STROMAE heeft net tijdens zijn verrassingsbezoek en -optreden in 3FM’s Glazen Huis bekendgemaakt dat hij een show zal geven op Pinkpop 2014. STROMAE is een dichter, kunstenaar en chansonnier in één, gevangen in een lang, tenger postuur met een aparte motoriek. Zijn fotogenieke gezicht en opvallende kledij verhullen de bescheiden, beleefde en innemende Paul van Haver. Een ‘doodgewone’ Brusselse twintiger die naar eigen zeggen personages creëert in zijn muziek; een etalagepop als vaderfiguur in ‘Papaoutai’, een dronkenlap met liefdesverdriet in ‘Formidable’ en een androgyn wezen met twee gezichten in ‘Tous Les Mêmes’. Na zijn uitverkochte clubtour en een reeds uitverkochte Heineken Music Hall is Pinkpop de logische volgende stap, waar hij op 9 juni op het podium staat.

stromae

Met het bekendmaken van Stromae zijn er inmiddels vier acts bevestigd voor Pinkpop 2014. Eerder werden al de komst van afsluiter Metallica, Arcade Fire en Bastille naar Landgraaf aangekondigd. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen in Limburg.

GOUDEN TIP

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de facebook-pagina kan men tot 24 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

 PINKPOP 2014 – 7,8 en 9 JUNI 2014

De 45ste editie van het Pinkpop festival zal weer vertrouwd tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden: zaterdag 7, zondag 8 en maandag 9 juni 2014 vormt Megaland in Landgraaf weer het decor voor een nieuwe editie van het festival. De traditionele perspresentatie met bekendmaking van het programma, vindt plaats op woensdag 12 maart 2014 in poptempel Paradiso te Amsterdam. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 15 maart 2014.  Let op: Er kunnen voor deze datum al kaarten op het internet worden aangeboden, maar koop deze niet, dit zijn geen officiële kaarten! Kijk voor meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op   18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 27e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.