Urbanus


Buro Pinkpop is management- en boekingskantoor voor Urbanus. Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt contact opnemen via info@urbanuszelf.eu of +31 46 4752500.

Kijk hier voor meer info www.urbanuszelf.eu

URBANUS IS TERUG

LIJ KNER GE SOP

De Belgische komiek URBANUS komt in het theaterseizoen 2019-2020 terug naar de Nederlandse theaters. Momenteel is hij bezig met zijn tweede succesvolle seizoen in de Vlaamse theaters en heeft hij er meer dan 100 shows op zitten. De show in Vlaanderen heet TRECTO PNIX en krijgt in Nederland de vertaling LIJ KNER GE SOP.

Vrijdag 7 juni 2019 bereikt hij de 70ste verjaardag maar dat weerhoudt hem er niet van om een volledig seizoen naar de Nederlandse theaters te gaan. In september 2019 speelt hij 4x een try-out met de show LIJ KNER GE SOP in Panningen (DOK6) en in Bergeijk (Theater de Kattendans).

URBANUS THEATERTOUR VERLENGD

Door het grote succes van de afgelopen theatertour Trecto Pnix van Urbanus heeft hij besloten hier nog een heel theaterseizoen aan toe te voegen. Bijna de complete tournee langs de Vlaamse theaters in 2017-2018 was uitverkocht en de reacties waren unaniem positief.

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters.

Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.

Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

URBANUS THEATERTOUR 2017-2018

TRECTO PNIX, volledig nieuwe show!

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals, heeft URBANUS weer zin in het knusse van de theaters.

Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.

Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid. Aldus Urbanus zelf!

Urbanus verscheen 11 jaar niet op het podium met een nieuwe show maar deed ineens in 2012 vier glorieuze “best of” shows in het sportpaleis van Antwerpen. Niemand is vergeten dat daar toen meer dan 53.000 bezoekers op af kwamen. Het vervolg was een “best of” tour langs de Vlaamse en Nederlandse theaters. Nu is Urbanus toe aan een volledig nieuwe zaalshow. Hij heeft daarom 12 nieuwe liedjes gemaakt waarvan in september 2017 een CD zal worden uitgebracht. Deze nieuwe CD zal mede basis zijn voor een gloednieuwe theatershow.

Eerst zijn de Vlaamse theaters aan de beurt. Het zal een show worden met een ouderwetse pauze. De publiciteit en de kaartverkoop wordt door de theaters zelf gedaan. De voorverkoop start in de meeste theaters vanaf maandag 1 mei.

Bekijk de speeldata