Ticket info

Concerten en festivals van Buro Pinkpop:

Entreekaarten voor concerten en festivals van Buro Pinkpop zijn verkrijgbaar via de kanalen van Ticketmaster. Indien vermeld hieronder via deze website en via de websites van de festivals:

www.pinkpop.nl/tickets
www.bluesrockfestival.nl/tickets

Voorstellingen en concerten Urbanus en Raymond van het Groenewoud:

Tickets voor de (theater)voorstellingen van Urbanus en Raymond van het Groenewoud zijn enkel verkrijgbaar via de betreffende theaters en concertzalen. Zie de websites van de acts voor het completen tourschema.

www.urbanuszelf.be
www.raymondvanhetgroenewoud.be

KOOP ALLEEN KAARTEN BIJ DE OFFICIELE VERKOOPADRESSEN

Hiermee voorkom je dat je a) valse kaarten koopt die geen toegang geven tot concerten b) dat je teveel betaalt. Koop je kaarten alleen via de officiële adressen, zie hierboven. Neem bij twijfel contact op met Ticketmaster of Buro Pinkpop.

Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: WEET WAAR JE KOOPT.NL. Kijk op www.weetwaarjekoopt.nl voor meer informatie!


VALSE KAARTEN:

Er kunnen altijd valse kaarten voor het evenement/concert in de omloop zijn. Deze kaarten zijn vaak niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Deze kaarten zijn vaak verkrijgbaar via het internet, maar valse kaarten zijn ook in het recente verleden via de niet officiële ticketbureaus op de markt gekomen.

Doordat alle kaarten bij de ingang van het evenement/concert worden gecontroleerd, is het onmogelijk om met een valse kaart toegang tot het evenement te krijgen. Bezitters van valse kaarten wordt de toegang altijd ontzegd. Mocht je een valse toegangskaart hebben gekocht, dan adviseert de organisatie om bij de politie aangifte te doen en het geld terug te eisen van de verkoper. Uit veiligheidsoverwegingen kan en wil de organisatie de kenmerken van de kaarten niet bekend maken.

ZWARTHANDEL

Er zijn diverse ticketshops in Nederland die niet zijn aangesloten bij de officiële voorverkoopadressen waar kaarten voor het evenement / concert worden verkocht. Deze shops kopen kaarten op bij de officiële voorverkoopadressen en verkopen deze vaak tegen een veelvoud van de officiële, op de kaart vermelde prijs. Veel bezoekers ontdekken pas na de aanschaf van een concertkaart dat ze teveel betaald hebben omdat bij levering blijkt dat de prijs op het kaartje een stuk lager ligt dan het daadwerkelijk betaalde bedrag. Mede om dit opkopen van concertkaarten zoveel mogelijk tegen te gaan hanteert de organisatie een maximum van kaarten per transactie.
Ook komt het voor dat dergelijke niet officiële ticketshops (zoals tickets4u.nl, budgetticket.nl, onlineticketshop.nl) de mogelijkheid bieden om al eerder dan de start van de officiële kaartverkoop kaarten te kopen. Dat is echter misleidend want voor de start van de officiële voorverkoop zijn er geen fysieke concertkaarten te verkrijgen.

Nadelen van deze wijze van kaartverkoop door dergelijke bedrijven is dat bezoekers veel teveel geld betalen terwijl het vaak voorkomt dat bij de officiële voorverkoopadressen nog voldoende kaarten beschikbaar zijn. Daarnaast heeft de consument geen garantie of de concertkaarten echt of vals zijn.

Ons dringend advies is dus: “koop alleen via de officiële verkoopadressen!”

Algemene voorwaarden

Kijk hier voor onze algemene voorwaarden